fot. Mateusz Sienkiewicz
Ponad 220 kilogramów produktów o długim terminie ważności trafiło do magazynu Banku Żywności. Przywieźli je amerykańscy żołnierze, którzy na co dzień stacjonują w podsłupskim Redzikowie, gdzie powstaje tarcza antyrakietowa.

To bardzo duże wsparcie dla słupskiego Banku Żywności.

- Żywność, którą przywieźli żołnierze, pochodzi ze zbiórki. Amerykanie kupili dla nas: konserwy mięsne, mleko, konserwy warzywne i rybne, dużo makaronu, cukier, mąkę, kawę i herbatę - mówi Lidia Hanczaruk, szefowa Banku.

Szefowa Banku Żywności przyznaje, że była zaskoczona jak dużo produktów przekazali amerykańscy żołnierze. Produkty trafią do potrzebujących z regionu słupskiego.

ms/ar

Posłuchaj

Lidia Hanczaruk, szefowa słupskiego Banku Żywności Lidia Hanczaruk, szefowa słupskiego Banku Żywności