fot. pixabay.com
Koszaliński oddział Krajowego Ośrodka Wsparcia Rolnictwa uruchamia Strefę Inspiracji, w której rolnicy dowiedzą się, jak budować markę i zwiększać sprzedaż produktów spożywczych.

Zachodniopomorscy rolnicy zdobędą też wiedzę, po co i jakie certyfikaty jakości żywności warto mieć, by budować wiarygodność swojego produktu.

- Strefa działać będzie w formie szkoleń dla lokalnych rolników i producentów żywności. Główną jej ideą jest wymiana myśli i pomysłów między rolnikami, a nami jako instytucją i zaproszonymi przez nas ekspertami - wyjaśnia Michał Mętlewicz, kierownik Wydziału Rynków Rolnych koszalińskiego KOWR-u.

Strefa Inspiracji KOWR to część projektu resortu rolnictwa przygotowywanego pod hasłem "Polska Smakuje".

Pierwsze spotkanie w ramach Strefy Inspiracji już 29 maja o godzinie 14.00 w ogrodach Hortulus w Dobrzycy.

rp/ar

Posłuchaj

Michał Mętlewicz, kierownik Wydziału Rynków Rolnych koszalińskiego KOWR-u