fot. prk.24
Po remoncie przejścia takie obiekty zniknęły. Teraz mają zostać przywrócone, bo są już najemcy nimi zainteresowani.

Jak wyjaśnia Lucyna Sitarczyk z koszalińskiego Zarządu Budynków Mieszkalnych pomieszczenia dla gastronomii trzeba przystosować według wymagań sanitarnych: - Na etapie projektowania nie było uwzględnionej wentylacji oraz dodatkowego źródła wody. Dziś rozpoczęły się prace, które po tygodniu lub maksymalnie dwóch zostaną zakończone.

Osoby korzystające z dworca najchętniej w przejściu podziemnym widziałyby bary czy kawiarnie: - Przydałby się w miarę tani bar, aby podróżni mogli zjeść i wypić za około 20 złotych.

Według informacji koszalińskiego ZDM-u, na osiem lokali usługowych w przejściu podziemnym pięciu dzierżawców ma prowadzić działalność gastronomiczną.

kk/kk

Posłuchaj

Osoby korzystające z dworca Lucyna Sitarczyk z koszalińskiego Zarządu Budynków Mieszkalnych