Fot. pixabay.com
Od poniedziałku do soboty Arkadiusz Wilman rozmawia ze swoimi gośćmi na temat przedświątecznych przygotowań oraz przeżywania Wielkanocy w rzeczywistości zdominowanej przez koronawirusa.
PONIEDZIAŁEK: Co na święta można jeszcze kupić przez internet? Drożdże przyjdą w trzy dni. Ćwikła na allegro za 8 zł. Kiełbasa biała za 12 zł. Wzięcie spore. Goście: Magdalena Baranowska (Z Potrzeby Serrra), Krystyna Hapka (producentka ekologicznej żywności).
WTOREK: Jak bezstresowo przygotować się do świąt wielkanocnych w tym stresującym nas wszystkich czasie? Gość: dr Małgorzata Godlewska, psycholog społeczny z Uniwersytetu SWPS
ŚRODA: Żurek, jajka faszerowane, pasztet. Bez tego ani rusz. Święta wielkanocne bez drożdży (i wielu innych składników). Jak przygotować potrawy z zapasów? Goście: Rafał Niewiarowski (szef kuchni Viva Italia Food & Wine) oraz Marta Żebrowska (Pracownia Artystyczna Lukrecja)
CZWARTEK: Jak podczas świąt zapewnić bezpieczeństwo starszym? Święta online. Jak nowe technologie mogą pomóc w rodzinnym (wirtualnym) spotkaniu?
PIĄTEK: Wielki Piątek. Życie silniejsze od śmierci w dobie koronawirusa. Trochę historii i duchowości.
SOBOTA: Co ze święconką? Co z rezurekcją? A nawiedzenie Grobu Pańskiego? Wyjaśniamy, objaśniamy, podpowiadamy.
aw/iw/ar